separator

NARAVNI VIR ZDRAVJA

Znanstveniki priporočajo uživanje oljčnega olja

Z uživanjem oljčnega olja boste pripomogli k varovanju pred koronarno boleznijo srca in rakom na dojki, saj pomaga pri pravilnemu delovanju prebavil in koristi pri artritisu in sladkorni bolezni. Maščobe v olivnem olju telo izkoristi za ohranjanje prožnih arterij, varuje pa tudi dedno snov pred napadom strupenih spojin.

Oljčno olje San Antonio

Ekstra deviško oljčno olje igra pomembno vlogo pri preprečevanju številnih resnih degenerativnih in kardiovaskularnih bolezni.

zdravje

Olivno olje

Olivno olje je primerno za prehrano dojenčkov in diabetikov

Poleg zgoraj naštetega najdete v oljčnem olju še vitamin A, E, D in K ter mnoge druge hranilne snovi, ki jih naše telo nujno potrebuje:

  • magnezij, ki pospešuje razvoj zdravih rdečih krvni celic;
  • skvalen, ki uravnava nivo želodčne kisline;
  • fitoesterole, ki preprečujejo absorbcijo holesterola;
  • kofeinske in galične hranilne snovi, ki pospešujejo delovanje žolča;
  • fenolične sestavine, ki preprečujejo vrenje maščob in holesterola in posledično pospešujejo razvoj encimov, ki razgrajujejo maščobe v trebušni slinavki.
  • pozitivno vpliva na razmerje med dobrim (HDL) in slabim (LDL) holesterolom (dobrega zvišuje, slabega znižuje),
  • ima proti-vnetne in proti-trombotične učinke,
  • znižuje krvni tlak in razširja žile,
  • preprečuje srčni infarkt in možgansko kap,
  • znižuje raven krvnega sladkorja,
  • stimulira izločanje žolča, kar zmanjšuje možnost pojava žolčnih kamnov,
  • preprečuje raka na dojkah in druge oblike raka,
  • omogoča boljšo absorpcijo vitaminov (predvsem E).

Ker je maščobno kislinska sestava oljčnega olja zelo podobna maščobno kislinski sestavi materinega mleka, je oljčno olje primerno za prehrano dojenčkov. Nadvse primerno je tudi za prehrano diabetikov.